סאונד סנטר – מומחים למערכות סאונד ביתיות שקועות בתקרה
סאונד סנטר מייבאת משווקת ומפיצה מערכות סאונד לתקרה – במחירים תחרותיים והכי זולים במדינה.
אנו גם מבצעים פרויקטים של התקנות מערכות סאונד ביתיות משוכללות ומתקדמות, כולל כל הציוד הנלווה וכולל התקנה.
ניתן לחייג אלינו : 077-2080290
[ ראו כאן קטלוג רמקולים שקועים במחיר הזול בישראל ]
אם אתם מנסים להחליט האם ללכת על רמקולים שקועים בקיר או רמקולי מדף במערכת השמע החדשה שלכם – הגעתם למקום הנכון!
נעבור כאן ביחד על התכונות והמאפיינים של כל אחד מהם והיתרונות/חסרונות שלהם, עד שתדעו מה הכי נכון בשבילכם.
בואו ניגש ישר לעניין.
מה ההבדל בין רמקולים שקועים בקיר לבין רמקולי מדף?
רמקולים שקועים בקיר ורמקולים שקועים לתקרה מתחרים אחד בשני על המקום הראשון של כל מערכת שמע – הרמקולים הקדמיים.
רמקולים קדמיים הם הגורם החשוב ביותר במערכת שלכם בכל מה שקשור לאיכות השמע הסופית. רוב האקשן יוצא מהקדמיים. מוזיקה מוקלטת בסטריאו והקדמיים מעניקים את רוב החוויה. סרטים מכילים אקשן שמתרחש גם הוא מקדימה.
מבלי להוריד מכבודם של שאר הרמקולים והרכיבים במערכת סראונד (מגבר, כבלים, סטרימר וכו’) – החשיבות שלהם לא משתווה לזו של הרמקולים הקדמיים.
רמקולי מדף הם הרמקולים המסורתיים שנמצאים בסביבה עוד משנת 1929. הם עברו כברת דרך ארוכה מבחינת עיצוב וביצועים אבל מבחינת גורם הצורה, לא הרבה השתנה.
הדרייברים של הרמקולים (החלק שמניע את האוויר ומייצר צליל) מחוברים לתיבה אטומה או ליציאה. ביציאות האלו הם משתמשים כדי לנסות לייצר יותר בסים דרך דרייברים של רמקולים קטנים יותר. את זה הם עושים באמצעות שילוב של הבס המוחזר ממשטחים בסביבה לבין הבס שיוצא ישירות אליכם. (כך מופק בס גדול יותר, אבל קצת עמום).
רמקולי מדף מכילים לרוב שניים או שלושה דרייברים ומגיעים בזוגות. ככל שיש יותר דרייברים, כך גדל הפוטנציאל להגיע לשמע נקי יותר.
רמקולים שקועים בקיר דומים להם בכך שמחוברים אליהם דרייברים. ההבדל הוא שבמקום להיות בתיבה, הם נמצאים בתוך הנמכת הגבס.
את הרמקולים השקועים ניתן להתקין בקיר. הם אף פעם לא מתחברים ליציאות, בעיקר משום שלא ניתן לצפות כמה מקום יהיה בקיר. כמו כן, העובדה שהם לא מפריעים בדרך מאפשרת שימוש בדרייברים גדולים יותר כדי לקבל בס משופר.
יתרונות וחסרונות של רמקולי מדף
יתרון: פוטנציאל לאמינות גבוהה במיוחד אם אתם רוצים להשקיע
בתור גורם הצורה המסורתי, הרבה יותר חברות מייצרות רמקולי מדף. קיימות אפשרויות במחירים גבוהים יותר, בהן היצרניות עובדות עם חומרים יקרים יותר כדי להגיע לרמה גבוהה.
קהל היעד של הרמקולים האיכותיים האלו הוא לרוב חובבי שמע, אודיופילים, שאוהבים להאזין בביקורתיות ושואפים לבנות מערכת מושלמת המעניקה שמע ריאליסטי.
עם זאת, חשוב לשים לב לכמה דברים. ראשית, יידרשו כמה אלפים כדי להגיע לזוג אחד עם איכות שמע משופרת ברמה שבכלל תבחינו בה.
שנית, תצטרכו לעבוד הרבה יותר קשה על האקוסטיקה של החדר שלכם ולהשקיע רבות במגבר ובשאר הרכיבים, כדי לנצל את מלוא הפוטנציאל של הרמקולים האלו.
יתרון: ניתן לכוונן אותם בקלות
אם אתם רוצים להרחיב את במת הקול שלכם או לשנות את עיצוב החדר, רמקולי מדף יעשו לכם חיים קלים. כל מה שתצטרכו זה לסובב אותם קצת או להרים ולהזיז אותם.
יתרון: קל לקחת אותם לבית החדש שלכם במעבר דירה
בדומה ליתרון הקודם, ייתכן שבשלב מסוים תיתקלו במצב שבו אתם עוברים דירה ורוצים לקחת איתכם את מערכת השמע שלכם. לעומת רמקולים שקועים בקיר, שנמצאים בתוך הקיר, קל מאוד להזיז רמקולי מדף.
קל, אבל חשוב מאוד לשים לב שלא יקבלו מכות בעת ההובלה.
יתרון: קיימת כמות עצומה של אפשרויות
שוב, גורם הצורה המסורתי הזה נפוץ ונמצא בסביבה הרבה יותר זמן, כך שאין סוף לאפשרויות. כלומר – גדלים של מארזים, סגנונות וכו’.
אלא שכמובן, הרבה אפשרויות מביאות איתן…
חסרון: קיימת כמות עצומה של אפשרויות, האמת היא, שהיתרון הזה יכול גם להיות חסרון.
כשיש יותר מדי אפשרויות, קשה לקבל החלטה. לפעמים אין יותר טוב מלמקד את החיפוש כמה שיותר מהר ולבחור את מה שנראה נהדר והגיוני.
ערכו את המחקר שלכם וודאו שיש לכם עזרה שאתם יכולים לסמוך עליה… אל תלכו לאיבוד בים האפשרויות.
חסרון: לא קל לשלב אותם בעיצוב החדר שלכם
רוב הרמקולים בשוק נראים שונה בתכלית מרהיטים. כמו שאומרים – זה מה יש. קופסה עם כבלים מתנדנדים – עם או בלי רשת – היא עדיין קופסה עם כבלים מתנדנדים.
עבור רבים, זו לא בעיה כלל. אבל מי שהשקיע זמן, מאמץ ומחשבה בעיצוב החדר שלו – סביר להניח שהקופסה הזאת לא ממש תשתלב.
חסרון: אפשר לפגוע בהם או להפיל אותם בקלות
מפני שהם יושבים ממש בחדר, רמקולי מדף נמצאים בהישג יד. כלומר, אפשר להיכנס בהם או למעוד בגללם. זה נכון גם עבור רמקולי מדף וגם אם הם יושבים על מעמד. גם הכבלים מוסיפים חטא על פשע.
זה עלול לייצר אצלכם קצת חששות, כי אתם תפחדו על ההשקעה שלכם. בייחוד אם יש לכם ילדים או בעלי חיים בבית.
חסרון: צריך לנקות סביבם
רמקולים עם מארז דורשים תחזוקה. אין מנוס, יצטבר אבק ואתם תרצו לעשות ניקיון בחדר שלכם. תיאלצו להזיז את הרמקולים והכבלים ולנקות סביבם. עם הכבלים, זה עלול לגזול מכם הרבה מאוד זמן יקר. אם לא תקפידו על זה, מאוד מהר תמצאו את עצמכם שוחים בגושים של אבק.
חסרון: הם לא בהכרח נשמעים יותר טוב מרמקולים שקועים בקיר
יש מיתוס ידוע שטוען כי רמקולים שקועים לתקרה ולקיר לא יכולים להישמע טוב. הגיע הזמן לשבור אותו. ביצועי השמע של הרמקולים שלכם תלוי בעיצוב, ברכיבים ובחומרים מהם הם עשויים.
השוק מוצף ברמקולים שקועים לתקרה ולקיר שהם “מסחריים”, זולים ועשויים מפלסטיק. אולי נתקלתם בהם בחדרי מלון ובמסעדות. הם לא נשמעים כל כך טוב, אבל זו גם לא המטרה שלהם.
עם זאת, כשתתחילו לחפש רמקולים שקועים לקיר המיועדים לספק ביצועים, תמצאו תמורה דומה או אפילו טוב יותר לכסף שלכם מבחינת איכות השמע.
יתרונות וחסרונות של רמקולים שקועים לקיר
יתרון: הם מאוד מסודרים
הרמקולים האלו הופכים לאחד עם הקיר שלכם, כך שהם לא תקועים לכם בעיניים. אין לכם קופסאות וכבלים בחדר.
לא תצטרכו לחשוש שמישהו ייכנס בהם או ימעד מהכבלים, ולא תיתקלו במצב בו תיאלצו להזיז אותם כדי להגיע למשהו בחדר.
זה גם אומר ש…
יתרון: הם משתלבים בחדר שלכם
תוכלו לעצב את חדרכם לפי ראות עיניכם, והרמקולים השקועים לתקרה יישארו כמעט בלתי-נראים. (וגם, הכבלים יהיו מוסתרים לחלוטין).
על הקיר שלכם יהיה ריבוע שחור או לבן (לפי בחירתכם). במילים אחרות, הם נראים יותר כמו אמנות קיר ופחות כמו רמקולים. כך, ההשפעה שלהם על עיצוב החדר שלכם נעשית קטנה משמעותית.
יתרון: הם כמעט לא דורשים תחזוקה
מכיוון שמדובר בסה”כ בסרט על הקיר שלכם, לא מצטבר אבק על קופסה או על כבלים. אין כמעט משטחים שבכלל יכולים לצבור אבק. לא רק שקל יותר לנקות אותם, הם גם הרבה פחות דורשים את זה.
יתרון: המרחק מהם משפר את השמע
העובדה שהם נמצאים בתוך הקיר מרחיק אותם אוטומטית לעומת רמקולי מדף. לעתים, הם יהיו במרחק של 0.5-1.0 מטרים יותר.
המרחב הנוסף הזה מעניק לרמקולים שלכם יתרון קטן מבחינת כמה הם ממלאים את החדר בצלילים.
כמו כן, זה מאפשר במת קול רחבה יותר לעומת רמקולי מדף בחדר באותו הגודל. תוכלו להפריד קצת יותר בין רמקולים שקועים לקיר (כאשר הטוויטרים שלהם עדיין מכוונים לאזור הישיבה שלכם). כך, תקבלו חוויה רחבה יותר בצפייה בסרטים למשל.
יתרון: הקיר תוחם את ה”אזור”, כך שמתקבלת תגובת בס טובה
דרייבר של רמקול שפשוט צף באוויר מעניק אפס תגובת בס. הסיבה לכך היא שהבס יוצא חזיתית לעבר האוזניים שלכם, ויוצא מהן אחורה. הבס שהולך אחורה יעטוף את הדרייבר ויבטל את הבס, כך שלעולם לא תשמעו אותו.
לכן, נדרש המארז ברמקול מדף.
ברמקולים שקועים לקיר, הקיר עצמו משמש כתיבה. הוא אוטם את הבס ומאפשר לדרייברים להעניק לכם את מלוא תגובת בס.
יתרון: הם יכולים להגדיל את ערך הבית שלכם
הדבר נכון במיוחד באזורים בהם רוכשים דירות יוקרתיות יותר.
טכנולוגיות הבידור והנוחות הולכים ותופסים תאוצה, בייחוד עם הגדילה בשימוש באפליקציות לשליטה אלחוטית.
חסרון: צריך להתקין אותם
אי אפשר פשוט להניח אותם בחדר ולהתחיל לנגן, כפי שאפשר עם רמקולי מדף. תצטרכו לקדוח בקירות ולחתוך אותם, כך שתמצאו את עצמכם במשא ומתן מול בעל הדירה, אם היא לא בבעלותכם כמובן.
מדובר בתהליך ארוך למדי, שדורש יכולת עבודה עם הידיים ברמה מסוימת.
מצד שני, התהליך די פשוט והעבודה לא מאוד קשה.
חסרון: אי אפשר להזיז אותם בקלות ברגע שהם מותקנים
מהרגע שהחלטתם היכן אתם רוצים שהם יהיו, כדאי שהמיקום הזה יהיה נכון כי לא באמת תוכלו להזיז אותם. כלומר, אתם יכולים. אבל תיאלצו להתקין אותם מחדש ולמלא את החורים שיצרתם (צביעה, סיוד וכו’).
לכן, חשוב מאוד…
(1) לעבוד עם מדריך שיעזור לכם למצוא את מיקום הרמקולים. ברגע שתציבו אותם במקום הנכון, לא תהיה שום סיבה להזיז אותם.
(2) לבחור ברמקולים שקועים לקיר עם יכולת כוונון מובנית. כך, תוכלו לכוונן את במת הקול בהתאם למיקום הישיבה שלכם. (תדרים גבוהים הם היחידים שזקוקים לכוונון – כך שתוכלו לחפש טוויטרים מתכווננים).
חסרון: קשה לשדרג אותם
אם יש לכם נטייה להחליף דברים בגרסאות חדשות, יהיה לכם קשה לעשות את זה עם רמקולים שקועים לקיר.
מן הסתם, מכיוון שהם נמצאים בתוך הקירות שלכם ונדרשת לא מעט עבודה כדי להוציא אותם משם. תצטרכו להחליף גם את החיתוך בקיר אם יהיה הבדל בגודל הרמקולים.
עם זאת, אל תצפו לשינוי גדול בביצועי הרמקולים. הטכנולוגיה לא השתנתה מזה שנים. כל עוד אתם רוכשים רמקולים שנשמעים באמת טוב, לא תהיה לכם שום סיבה “לשדרג” אותם בעתיד. כלומר, אתם יכולים להתמקד בהנאה ממוזיקה ומסרטים ולהפסיק לחשוב על הציוד.
[ ראו כאן דירוג רמקולים שקועים מומלצים והטובים ביותר ]